četrtek, 8. 4. 2010

Start portala CIVITAS ELAN

Projekt CIVITAS ELAN, ki je namenjen razvoju čistejšega in boljšega prometa ter trajnostne mobilnosti v petih evropskih mestih – Ljubljani, Gentu, Zagrebu, Portu in Brnu –, je dobil tudi svoje spletno mesto v slovenskem jeziku.

Od četrtka, 8. aprila 2010, je dostopno na naslovu www.civitasljubljana.si. Vabljeni k ogledu.

Temeljno vodilo projekta, ki veliko pozornosti namenja razvoju uporabnikom prijaznega, dostopnega, enostavnega in varnega javnega prometa, kolesarjenju, hoji ter uporabi alternativnih virov energije, je želja po vključevanju meščanov v oblikovanje skupne vizije mobilnosti v našem mestu. Prav zato smo projektu nadeli podnaslov »Mobilizacija meščanov za kakovostno bivanje«.

Zagotoviti želimo vidnost in upoštevanje mnenj ter pričakovanj meščanov in tistih, ki prihajajo v Ljubljano iz drugih krajev, zato poskušamo izrabiti vsako priložnost za zbiranje mnenj. Prav s tem namenom smo ustanovili novo orodje za komuniciranje, obveščanje in celo posvetovanje: spletno mesto CIVITAS ELAN – LJUBLJANA. Mesto namreč želimo preurediti tako, da bo omogočalo boljšo kakovost bivanja – s soglasjem prebivalcev in obiskovalcev. Naš cilj je med drugim doseči premik v mišljenju tistih ljudi, ki prednjačijo uporabo avtomobila tudi takrat, ko to ni potrebno.

Spletno mesto nudi vse pomembnejše informacije o projektu in pobudi CIVITAS ter aktualnih temah in dogodkih, ki jih pripravljamo za javnost. Na voljo je pester izbor fotografij, ki ga bomo sproti dopolnjevali, prav tako bomo nadgradili nabor videoposnetkov. Ker je odnos ljudi do »civitasovih« tem za nas pomemben, smo ustanovili več kanalov za izražanje želja, pripomb in pohval: prek splošnega kontakta na vstopni spletni strani ali zavihka »kontakt« v meniju, prek »gumba« »Pobude in vprašanja« in »Kaj menite o …«, ankete in pisanja bloga. Svoje znanje o prometu, mobilnosti, okolju in zdravju lahko preverite s sodelovanjem v nagradnem kvizu, z vsebinami pa ste lahko na tekočem, če se prijavite na naše e-novice.

Pridružite se nam!