torek, 20. 11. 2018

Strip o Ivanu Cankarju nominiran za knjigo leta

Za knjigo leta, ki jo bodo razglasili v okviru letošnjega Slovenskega knjižnega sejma, je nominiran tudi strip Ivan Cankar: podobe iz življenja avtorjev Blaža Vurnika in Zorana Smiljaniča, ki sta ga izdala Forum Ljubljana ter Muzej in galerije mesta Ljubljana.

strip o cankarju

Končna odločitev o izboru knjige leta bo v rokah obiskovalcev 34. Slovenskega knjižnega sejma, ki od 20. do 25. novembra 2018 poteka v Cankarjevem domu. Na sejmu bodo prejeli natisnjeno glasovnico, ki jo bodo lahko oddali v posebej za to namenjene skrinjice. Zmagovalka bo knjiga, ki bo prejela največje število glasov.

Razglasitev knjige leta in podelitev nagrad bo v nedeljo, 25. novembra, ob 12. uri v Debatni kavarni (Prvo preddverje Cankarjevega doma)..

Ljubljana na Slovenskem knjižnem sejmu

Na sejmu, v središču katerega je stoletnica smrti Ivana Cankarja, sodeluje tudi Ljubljana – Unescovo mesto literature ter nekateri ljubljanski javni zavodi s področja kulture. Med njimi Vodnikova domačija, ki v Ilustratorskem kotu vabi k ogledu in nakupu izbranih ilustracij vrhunskih slovenskih ustvarjalcev, ter Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo Mestne knjižnice Ljubljana, ki bo najbolj kakovostnim knjigam za otroke in mladino iz leta 2017 podelila znak za kakovost zlata hruška.

Ljubljana je mesto kulture in Unescovo mesto literature

Ljubljana je mesto kulture, leta 2010 smo nosili naziv svetovna prestolnica knjige, leta 2015 pa smo prejeli stalni naziv Unescovo mesto literature, s katerim se ponaša le 28 mest na svetu.
Tu podpiramo vse oblike raznolikega umetniškega ustvarjanja in kulturnega udejstvovanja z namenom izboljšati kakovost življenja posameznikov in posameznic, ne glede na spol, vero, gmotno stanje, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino.
Ljubljana je ustvarjalno mesto, v katerem je kultura tesno povezana z izobraževalnim, gospodarskim, turističnim in drugimi področji, ki prispevajo k materialni in duhovni blaginji vseh prebivalcev in obiskovalcev.

Celoten nabor naših aktivnosti s področja kulture si lahko ogledate tukaj, predstavitev Slovenskega knjižnega sejma pa tukaj.