sobota, 21. 4. 2012

Svetovni dan Zemlje

22. april, Dan Zemlje, po vsem svetu obeležujemo že od leta 1970, leta 2009 pa je ta dan za mednarodni dan Zemlje razglasila Generalna skupščina ZN.

V Mestni občini Ljubljana se na Svetovni dan Zemlje konča vsakoletna spomladanska čistilna akcija Za lepšo Ljubljano, katere osnovni namen je temeljito spomladansko čiščenje funkcionalnih površin v Ljubljani.

Tudi sicer se Mestna občina Ljubljana zaveda pomena varovanja in spoštovanja okolja, med drugim pa ob tej priložnosti izpostavljamo enkratno značilnost Ljubljane, saj je to mesto, kjer gozdne površine vstopajo v samo mestno jedro. To daje prijeten vtis, ugodno vpliva na klimo in meščanom omogoča zdravo preživljanje prostega časa.

Skoraj 75 odstotkov vseh površin v Mestni občini Ljubljana predstavljajo parki, gozdovi, drevesa in druge zelene površine, zato ne preseneča dejstvo, da je Ministrstvo za okolje in prostor, Združenje občin Slovenije in Skupnost občin Slovenije Mestno občino Ljubljana razglasilo za Najbolj zeleno mestno občino v Sloveniji v letu 2011.