torek, 9. 6. 2009

Svetovni kongres Mednarodne zveze javnega prometa na Dunaju

Župan Zoran Janković se je odzval povabilu župana Dunaja dr. Michaela Häupla in se na Dunaju udeležil Svetovnega kongresa Mednarodne zveze javnega prometa.

Župan Zoran Janković je sodeloval tudi v razpravi Vrha županov »Izbira pravih odločitev na področju mobilnosti«. Občinstvu je predstavil prometno politiko Ljubljane z aktivnostmi, ki jih izvajamo za izboljšanje stanja v prometu. Med drugim je izpostavil: izkušnjo o zapori mestnega središča za promet, vzpostavitev novih parkirišč sistema P+R na mestnih vpadnicah, gradnjo podzemnih garažnih hiš, posodobitev javnega potniškega prometa in uvedbo enotne mestne kartice.

Sogovorniki, na čelu z Alanom Flauschem, predsednikom Mednarodne zveze javnega prometa, so se strinjali, da je ljubljanska prometna politika zelo ambiciozna in jo ocenili kot vzor.

Po končani razpravi je župan Dunaja dr. Michael Häupel v mestni hiši sprejel župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića z delegacijo: mag. Miranom Gajškom, načelnikom Oddelka za urejanje prostora, Tjašo Ficko, vodjo Odseka za odnose z javnostmi in Emino Lakota, sodelavko Odseka za mednarodne odnose in protokol.

Na obisku na Dunaju je delegacijo Mestne občine Ljubljana spremljal veleposlanik RS na Dunaju, gospod Aleksander Geržina.

Odsek za odnose z javnostmi