sreda, 1. 7. 2009

Tokrat nagradna igra "Ločuj in zmaguj" prinesla zmago enoti Živ-Žav, vrtca Otona Župančiča

V 14. krogu nagradne igre »Ločuj in zmaguj« smo dobili novega nagrajenca, to je vrtec Otona Župančiča, enota Živ-Žav, ki je, za pravilno in dosledno ločevanje odpadkov, prejel nagrado v višini 7.000 EUR.

Nagrado je danes, ob 12.15 uri, v prostorih vrtca Otona Župančiča, enote Živ-Žav, Na peči 20, direktor Snage, d.o.o., Janko Kramžar predal ravnateljici vrtca Ireni Upelj. Podelitve nagrade se je udeležil tudi župan Zoran Janković.  

Doslej je bilo v nagradni igri Ločuj in zmaguj izžrebanih 42 odjemnih mest, podeljeni pa sta bili dve nagradi fizičnima osebama. Višina nagrad je odvisna od velikosti odjemnega mesta in višine prenosa nagradnega sklada v naslednji krog, glavni pogoj podelitve nagrade pa je, da posoda za mešane odpadke na izžrebanem odjemnem mestu vsebuje manj kot polovico odpadkov, ki sicer sodijo v posode za ločeno zbiranje odpadkov.
V okviru nagradne igre Ločuj in zmaguj vsak drugi teden izmenično žrebajo tri  odjemna mesta A in dve odjemni mesti B ter odjemno mesto C.
Odjemna mesta A: kjer je prostornina posode za mešane odpadke do 240 litrov. Ta skupina je največja in vsebuje približno 24.450 odjemnih mest. V tej skupini v vsakem drugem kolu izžrebamo tri odjemna mesta, začetna vrednost posamezne nagrade je 200 evrov, vrednost ne podeljene nagrade pa se prenaša v naslednje žrebanje. V tej skupini smo do sedaj izžrebali dva nagrajenca, prvi je prejel 1.000, drugi pa 833,33 evrov.
Odjemna mesta B: prostornina posode za mešane odpadke 241-1.500 litrov, začetna vrednost nagrad 450 evrov, ne podeljene nagrade pa se prav tako prenašajo v naslednji krog. Do sedaj v tej skupini še nismo podelili nagrade, zato je višina posamezne nagrade v 16. krogu nagradne igre že 3.600 evrov.
Odjemna mesta C: prostornina več kot 1.501 liter, izhodiščna vrednost nagrade 1000 evrov. V preteklih žrebanjih nagrade nismo podelili, zato je nagrada v 14. krogu znašala 7.000 evrov, ki jo je danes prejel vrtec Otona Župančiča.

Prva polovica nagradne igre »Ločuj in zmaguj«, ki je bila zasnovana za motivacijo občanov glede ločenega zbiranja odpadkov, je za nami. Igro bomo zaključili decembra 2009, ko bomo lahko tudi podrobneje ocenili njene učinke.

Snaga d.o.o.