ponedeljek, 7. 6. 2010

TPL predseduje IASP

Tehnološki park Ljubljana na čelu Evropske sekcije Mednarodnega združenja znanstvenih parkov (IASP).

Člani Mednarodnega združenja znanstvenih parkov (IASP) so na skupščini v okviru svetovne konference IASP maja letos, mag. Iztoka Lesjaka, direktorja Tehnološkega parka Ljubljana, izvolili za predsednika Evropske IASP sekcije.

Tehnološki park Ljubljana je uradno prevzel dvoletno predsedovanje Evropski sekciji Mednarodnega združenja znanstvenih parkov (IASP) in članstvo v Svetu direktorjev IASP. IASP je mednarodna neprofitna organizacija, katere glavni namen je nuditi pomoč pri vzpostavljanju in razvoju znanstvenih in tehnoloških parkov na svetovnem nivoju, saj je večina dejavnosti usmerjenih v pomoč pri internacionalizaciji obstoječih znanstvenih in tehnoloških parkov. Organizacija vzpostavlja in spodbuja povezovanje med skoraj 400 člani iz več kot 70 držav.

Luis Sanz, generalni direktor IASP, je izrazil prepričanje, da bo mag. Iztok Lesjak »z večletnimi izkušnjami vodenja Tehnološkega parka Ljubljana in poznavanja trendov pri podpori podjetništva odlično zastopal Evropske člane v globalni mreži IASP.« Tehnološki park Ljubljana je polnopravni član IASP od leta 1997 in je tudi edini tehnološki park iz Slovenije, ki je vključen v IASP.

Mag. Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je ob prevzemu funkcije dejal: »Člani IASP so izkazali veliko čast in priznanje Tehnološkemu parku Ljubljana, katerega zastopam, s podelitvijo mandata za vodenje in usmerjanje Evropske direkcije IASP. Znanje, izkušnje ter ugled Tehnološkega parka Ljubljana bomo uporabili pri ozaveščanju nacionalnih in regionalnih teles v Jugovzhodni Evropi o pomenu tehnoloških parkov kot mehanizmu za gospodarsko rast. Evropsko direkcijo bomo okrepili z omogočanjem izmenjav izkušenj na področju soočanja z gospodarskimi in tehnološkimi izzivi.«

Tehnološki park Ljubljana s prevzemom funkcije predsedstva Evropski IASP sekciji sledi viziji o vzpostavljanju mednarodnega prepoznavnega podpornega podjetniškega okolja in poslovnega središča za razmah globalno konkurenčnega inovativnega podjetništva.

Tehnološki park Ljubljana