sreda, 21. 4. 2021

Turizem dela Ljubljano

Zagnali smo kampanjo Turizem dela Ljubljano, s katero želimo predstaviti pozitivne posledice turistične dejavnosti v našem mestu. Turizem dela Ljubljano boljšo, bolj prijazno, bolj aktivno, bolj kulturno, bolj zanimivo, bolj povezano...

Meščankam in meščanom želimo predstaviti pozitivne posledice turistične dejavnosti v Ljubljani. Skozi infrastrukturne, kulturne, športne in splošne različne pridobitve, ki delajo Ljubljano boljšo in prijaznejšo. Skozi projekte, ki so bili (so)financirani iz turističnih prihodkov in so predvsem namenjeni prebivalcem mesta.
S tem bomo poskušali doseči zavedanje, da turizem konec koncev izboljšuje naše mesto. Za nas. Da Turizem dela Ljubljano boljšo, bolj prijazno, bolj aktivno, bolj kulturno, bolj raznoliko, bolj zanimivo, bolj povezano, kar odlikuje najlepše mesto na svetu.

Po mestu smo namestili plakate, s katerimi meščanke in meščane geolokacijsko nagovarjamo o pridobitvah v njihovi soseski, ki so sofinancirane s sredstvi iz turizma. Na spletnem portalu Visit Ljubljana si lahko ogledate seznam projektov, ki so bili (so)financirani iz prihodkov od turistične dejavnosti v mestu.

V naslednjih korakih nameravamo meščane aktivno vključiti tudi v soustvarjanje ponovnega zagona turizma. Ker je prav, da mesto postavi pogoje. In mesto smo ljudje.

Preberite tudi: