četrtek, 30. 9. 2021

Turizem Ljubljana med najinovativnejšimi na svetu

Turizem Ljubljana se je uvrstil na seznam najbolj inovativnih organizacij s področja turizma 2021, ki uspešno rešujejo posledice epidemije Covid-19 ter iščejo nove pristope za hitrejše okrevanje in okolju in družbi prijaznejši turizem.

Seznam je pripravil portal Apolitical v sodelovanju z Mastercard in Svetovno turistično organizacijo pri Združenih narodih.

"Svetovna turistična industrija podpira milijone delovnih mest in podjetij po vsem svetu ter pomaga pri zaščiti in ohranjanju kulturne in naravne dediščine. Pred epidemijo COVID-19, ki je močno vplivala na način in količino potovanj, so destinacije iskale rešitve za zmanjšanje okoljskega vpliva turizma in povečanje gospodarske pravičnosti za turistične skupnosti. Zdaj, ko si prizadevajo za obnovo industrije po pandemiji, pa predstavlja še več izzivov načrtovanje okrevanja na varen in učinkovit način. Upravljanje varnih in odgovornih potovanj zato zahteva inovativnost, ustvarjalnost in strast," so zapisali ob objavi seznama, na katerega so uvrstili organizacije po vsem svetu, ki s svojimi dejanji vodijo. In Turizem Ljubljana je ena izmed njih.

V utemeljitvi je strokovna žirija zapisala, da Turizem Ljubljana ustvarja visoko strukturirano turistično ponudbo, ki ni privlačna zgolj obiskovalcem, ampak tudi pozitivno vpliva na kakovost življenja meščank in meščanov Ljubljane. Področja delovanja Turizma Ljubljana pa segajo od ustvarjanja turističnih produktov, poslovnega turizma, do trženja in promocije, odnosov z javnostmi in izdelave promocijskih materialov. Žirija je poudarila tudi številne prestižne nagrade, ki so jih projekti javnega zavoda osvojili pod vodstvom direktorice mag. Petre Stušek, kot so izpostavili.

Poleg Turizma Ljubljana so se na seznam uvrstile vladne in nevladne organizacije, ki vpeljujejo primere dobrih praks za zmanjšanje negativnih okoljskih posledic turizma ter s svežimi pristopi, inovativnimi rešitvami in uporabo tehnologij vodijo pri vpeljevanju trajnostnih rešitev za boljšo vključenost lokalnega prebivalstva in spoštovanje različnih kultur sveta.