petek, 8. 3. 2024

Turizmu Ljubljana posebni nagradi za odličnost promocije v turizmu

Turizem Ljubljana je na mednarodnem tekmovanju in festivalu The Golden City Gate v Berlinu prejel posebni nagradi za videa kreativnih rokodelskih delavnic in festivala LUV fest.

Za nagrade, s katerimi nagrajujejo odličnost promocijsko-komunikacijskih kampanj in inovativnih multimedijskih orodij v turizmu, se je potegovalo 100 različnih del iz več kot 20 držav z vsega sveta.

Video kreativnih rokodelskih delavnic predstavlja butična doživetja obrti, ki jih v Ljubljani še vedno ohranjajo dežnikarica, zlatar in srebrokovač, lončarka, tkalka in tiskar. Osredotoča se na rokodelke in rokodelce ter poudarja pristno izkušnjo udeležencev delavnic, ki v njih aktivno sodelujejo. S kreativnimi rokodelskimi delavnicami Turizem Ljubljana spodbuja ohranjanje in spoštovanje kulturne in rokodelske dediščine ter razvoj regenerativnega turizma v Ljubljani.

Promocijski video festivala LUV fest na doživljajski način oriše izkušnje, ki jih v okviru festivala ponuja Ljubljana, od raziskovanja mesta, muzejev in galerij, nakupovanja, plesa do praznika ob prihodu pomladi idr. Poudarja ustvarjalnost, urbanost, avtentičnost in dogodkovnost ter prikazuje raznolike obraze ljubezni, ne le romantične, temveč tudi ljubezni do kulture, umetnosti, dediščine, raziskovanja, potovanj in novih doživetij. S festivalom, ki poteka v februarja in marca, Turizem Ljubljana udejanja svoja prizadevanja za desezonalizacijo ljubljanskega turizma.

ITB Berlin – Internationale Tourismus Börse Berlin je ena največjih mednarodnih turističnih borz na svetu. Namenjena je poslovni javnosti in letos poteka pod geslom Pionirji prehoda v potovanjih in turizmu. Na njej pričakujejo okoli 24.000 udeležencev. Na slovenskem razstavnem prostoru se predstavlja tudi Turizem Ljubljana.