torek, 2. 11. 2004

V Mestni hiši predstavitev slovenskega kroga kulture

Predstavitev SLOVENSKEGA KROGA KULTURE bo v sredo, 3. novembra 2004 ob 12. uri v Rdeči dvorani Ljubljanske Mestne hiše.

Ugledne evropske institucije Evropo utemeljujejo kot kulturni projekt. Slovenci smo del Evrope in to dokazujemo tudi s Slovenskim krogom kulture, s katerim predstavljamo slovensko kulturo ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo.

Slovenska kultura obsega več področij, ki se med seboj povezujejo in dopolnjujejo, vsa pa s svojim raziskovanjem, ohranjanjem in ustvarjanjem predstavljajo identiteto slovenskega naroda. V Slovenskem krogu kulture enakovredno predstavljamo Kulturno dediščino, Glasbo in ples, Gledališče in film, Literarno in Likovno umetnost.

V Slovenskem krogu kulture je predstavljenih  235 najpomembnejših kulturnih ustanov in dosežkov v Sloveniji. Pri pripravljanju so sodelovali ugledni avtorji predstavljenih področij. Natisnjen je v slovenskem in angleškem jeziku. 

Oblika kroga pomeni gibanje in povezovanje. V njem so pregledno predstavljene informacije in hkrati vzporedno predstavljena vsa kulturna področja. Na sredini je knjižica s pomembnimi naslovi, ki se lahko uporablja samostojno. Celotno publikacijo dopolnjuje zunanji ovitek v klasični knjižni obliki.