sreda, 27. 2. 2019

Pridružili smo se kampanji We Europeans, največjemu posvetovanju z državljani

We Europeans je državljanska in nestrankarska kampanja za mobilizacijo in ponovno uporabo evropskega projekta s strani državljanov vseh držav Evropske unije.

We Europeans poziva: Evropejci, vzemimo svojo usodo nazaj v svoje roke!

Povsod krize dajejo prednost umiku. Nezaupanje v Evropo je zakoreninjeno, medtem ko moramo bolj kot kdaj koli prej sodelovati pri ustvarjanju pogojev za pozitivno prihodnost za vse. Državljani se počutijo, da ne nadzorujejo več svoje usode, zgodovina pa se zdaj piše brez njih. To smo vsi mi, državljani Unije, ki smo in ustvarjamo Evropo. Na nas je, da ukrepamo in predlagamo poti prihodnosti.

Zato v sklopu kampanje pozivajo vse državljane Evrope, da se pridružijo temu posvetovanju državljanov, da skupaj napišejo novo stran v naši zgodovini. Sodelujte v največjem evropskem javnom posvetovanju! Demokratično prebujanje državljanov.

Vsi Evropejci in Evropejke bodo imeli priložnost sodelovati v posvetovanju z odgovorom na vprašanje "Kako znova preoblikovati Evropo?" in z glasovanjem za predloge, ki se jim zdijo najprimernejši. V vsaki evropski državi bodo potekala sočasna javna posvetovanja, potem pa bodo organizirana glasovanja vseh evropskih državljanov o najbolj priljubljenih predlogih prve faze.

Po tem posvetovanju bodo 22. marca 2019 predlogi, ki jih bodo izglasovali vsi Evropejci, predstavljeni Evropskemu parlamentu na Evropskem kongresu v obliki Agende državljanov. Povabili bomo politične voditelje, vse kandidate ki kandidirajo na evropskih volitvah in predsednike držav in vlad, da se odzovejo na vprašanja skupnega interesa svojih sodržavljanov.

Sodelujte v posvetovanju

We Europeans želijo mobilizirati državljane po vsej Evropi, tako da jim omogočijo, da delijo svoje rešitve na vprašanje, "Kako znova preoblikovati Evropo?"To državljansko in državljansko posvetovanje izvaja Make.org.

Glasujte in predlagajte svoje rešitve

Tudi Ljubljančanke in Ljubljančani lahko predlagate in glasujete za najboljše rešitve. To storite na tej povezavi

---

Preberite več: