petek, 27. 9. 2019

V osrčju zdravja na svetovni dan srca

29. septembra obeležujemo svetovni dan srca, katerega slogan je V osrčju zdravja!

Srčno–žilne bolezni so v razvitem svetu in tudi v Sloveniji že desetletja najpogostejši vzrok obolevnosti in umrljivosti odraslih, glede številčnosti izstopata predvsem srčni infarkt in možganska kap. Z zdravim načinom življenja lahko nastanek in napredovanje srčno-žilnih bolezni zmanjšamo in znatno podaljšujemo življenje.
V Mestni občini Ljubljana se zavedamo pomena preventivnega delovanja na področju zdravja, zato že več let sofinanciramo izvajanje različnih programov. Med njimi je tudi Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, katerega osnovno poslanstvo je preventiva na področju bolezni srca in ožilja.

Društvo tudi letos pripravlja številne aktivnosti ob svetovnem dnevu zdravja. Osrednja prireditev bo potekala v soboto 28. septembra, od 10. do 13. ure na Prešernovem trgu. Obiskovalce bodo osveščali o zdravem načinu življenja, opravljali bodo meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi ter snemanje EKG, nudili bodo zdravstveno-vzgojno svetovanje, predstavljali zdravstveno-informativna gradiva. Pripravljajo tudi zabavne igre, sodelovanje Srčka Bimbama, pokušine in še marsikaj.

V nedeljo, 29. septembra, pa bodo od 11. do 15. ure na Rožniku izvajali meritve krvnega tlaka ter holesterola in sladkorja v krvi.

Kontaktni podatki:

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije
Dalmatinova ulica 10
1000 Ljubljana

Telefon: (01) 234 75 50
Faks: (01) 234 75 54
E-naslov: drustvo.zasrce@siol.net

Prostori: Dalmatinova ul. 10, 1. nadstropje (nasproti Hotela City), Ljubljana