torek, 31. 1. 2023

V ZD Ljubljana odpiramo ambulante za neopredeljene paciente

Po odprtju ambulant za neopredeljene paciente v ZD Rudnik in ZD Šiška, sta v ponedeljek, 30. januarja 2023, pričeli z delom še ambulanti v ZD Bežigrad in ZD Moste - Polje, enota Polje na Cesti 30. avgusta 2.

V ambulantah prednostno opredeljujejo paciente, ki so imeli v enotah nazadnje izbranega osebnega zdravnika in imajo v teh enotah tudi svojo zdravstveno dokumentacijo. Opredeljevanje pacientov poteka sprotno ob njihovi obravnavi zaradi zdravstvenih težav.

V okviru ZD Ljubljana tako sedaj deluje šest tovrstnih ambulant: dve ambulanti v ZD Rudnik, dve ambulanti v ZD Šiška in po ena ambulanta v ZD Bežigrad in PE Polje. Od odprtja vseh šestih ambulant (štiri ambulante delujejo manj kot pol meseca, dve pa le nekaj dni) pa vse do 31. januarja 2023 je bilo pregledanih 1.134 in opredeljenih 895 pacientov. 

Več informacij o delovanju ambulant najdete tukaj

Dodatne ambulante za neopredeljene se bodo februarja odprle še v nekaterih enotah ZD Ljubljana. V njih bodo prednostno opredeljevali paciente, ki so v teh enotah izgubili osebnega zdravnika. O pričetku odprtja preostalih ambulant in njihovem urniku bomo javnost sprotno obveščali.

Preberite tudi: