petek, 12. 10. 2018

Vabimo vas na Medeni dan

Vabimo vas na Medeni dan, ki bo jutri, 13. oktobra 2018, med 9. in 14. uro na Stritarjevi ulici. Na stojnicah se bodo predstavili člani Čebelje poti v Ljubljani, lokalna društva ter ponudniki zelenjave in izdelkov iz sadja in zelenjave.

Na stojnicah boste lahko poskusili različne vrste medu, nakupili ozimnico in izvedeli marsikaj koristnega o čebelah in samooskrbi v Ljubljani, ali pa se včlanili od katerega od društev, ki se bodo predstavljala.

Na Mestni občini Ljubljana že od leta 2015 skupaj s čebelarji in drugimi partnerji razvijamo Čebeljo pot, ki smo jo zasnovali v okviru programa Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016. Čebelja pot danes združuje že 34 članov in deluje predvsem na področju ohranjanja biodiverzitete, osveščanja o pomenu čebel za naš obstoj in za našo samooskrbo s hrano. Z številnimi aktivnostmi razvijamo različne programe, od promocijskih dogodkov do seminarjev in obveščevalnih akcij, s katerimi meščane spodbujamo, da zasajajo medovite rastline, skrbijo za okolje, v katerem se čebele dobro počutijo in uporabljajo čebelje pridelke in izdelke za dvig odpornosti.

Čebelja pot je prepoznana tudi v mednarodnem merilu, saj bo kot primer dobre prakse v okviru projekta BeePathNet prenesena na pet evropskih mest – Amarante (Portugalska), Bydgoszcz (Poljska), Budimpešta (Madžarska) in Nea Propontida (Grčija).

Podrobnosti o Čebelji poti najdete tukaj.