sreda, 7. 11. 2018

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

Vabimo vas na tretji večer z Manco Košir, ki bo v torek, 13. novembra 2018, ob 18. uri v Ustvarjalnem centru Švicarija. Gosta večera bosta radijka Darja Štravs Tisu in slikar Miha Štrukelj.

Darja Štravs Tisu, priljubljeni radijski glas, je fotografinja, glasbenica, kolumnistka, bralka, ki se potaplja na morsko dno in v oči sveta, v katerih prepozna lepoto bivanja in toploto druženja.

Miha Štrukelj, slikar, ki je že od malega rad risal, razstavlja in sestavlja urbane zgodbe, tradicijo barva z novimi tehnologijami, Slovenijo je predstavljal na prestižnem beneškem bienalu.

Za glasbo bo poskrbela Neža Vasle, štipendistka MOL, študentka solopetja na ljubljanski Akademiji za glasbo. Redno koncertira in se udeležuje tekmovanj doma in v tujini.

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh bo vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v veliki dvorani Ustvarjalnega centra Švicarija. Nagrajenka Mestne občine Ljubljana za širjenje bralne kulture in ambasadorka akcije GZS Slovenija bere bo Ljubljani - Unescovemu mestu literature približala knjige v pogovorih z radoživimi, ustvarjalnimi knjigoljubci. Prepletala bo zgodbe o njihovem delu in življenju s pripovedmi o knjigah, ki jih bodo izbrali za ta večer. Gostila bo likovne umetnike, med njimi tudi uporabnike ateljejev v Ustvarjalnem centru Švicarija, pesnice in pesnike, pisateljice in pisatelje, prevajalke in prevajalce ter bralke in bralce, ki jih povezujejo kreativnost, radost bivanja in ljubezen do knjig. Z njimi bo premišljevala o sloganu SKUPNOST – UMETNOST – NARAVA, se pogovarjala o knjigah in kukala v duše, iz katerih rastejo razkošja podob v sliki in besedi. Večere bodo bogatili glasbeni nastopi. Obiskovalci bodo lahko prinašali in odnašali knjige z mize »prinesi–odnesi«, kupovali izbrane knjige po ugodnejših cenah in ob besedah okušali še gostinsko ponudbo Švicarije.

Vsi dogodki so brezplačni, za tiste, ki ne bodo zmogli priti peš, pa bo izpred Moderne galerije in parkirišča v Tivoliju vozil mestni kavalir.

Naslednji Večer z Manco Košir bo v torek, 11. decembra. Gostje bodo likovna umetnica in pisateljica Eva Petrič, študent francoščine in prevajalec Luka Krek ter ustanovitelj in direktor čarobne Hiše eksperimentov dr. Miha Kos.

Vabljeni!