ponedeljek, 1. 10. 2018

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh

Vabimo vas na drugi večer z Manco Košir, ki bo v torek, 9. oktobra 2018, ob 18. uri v Ustvarjalnem centru Švicarija. Gosta večera bosta vizualna umetnica Zora Stančič in arhitekt Andrej Mercina.

Zora Stančič je vizualna umetnica, ki jo še vedno najbolj vznemirja grafika. Namesto katalogov svojih razstav ima rajši knjige, ki jih piše in riše, med stranske učinke svojega ustvarjanja pa uvršča arhitekturo, oblikovanje in film.

Andrej Mercina je arhitekt raznolikih prostorov v Sloveniji, Evropi, v Indiji in arabskem svetu, ampak zares doma je v Ljubljani. Vrtec, zapor ali mošeja, hoteli in pisarne pa tudi most, saj povsod hodijo ljudje in lepota čaka arhitektove oči.

Za glasbo bo poskrbel violinist Nikola Pajanović, štipendist MOL, z mnogo osvojenimi priznanji in nagradami. Zadnja je drugo mesto na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbeniki avgusta v Edinburgu, ki ga je utrdila na vrhu evropskih talentov.

 

Večer z Manco Košir: Zgodbe o knjigah in ljudeh bo vsak drugi torek v mesecu ob 18. uri v veliki dvorani Ustvarjalnega centra Švicarija. Nagrajenka Mestne občine Ljubljana za širjenje bralne kulture in ambasadorka akcije GZS Slovenija bere bo Ljubljani - Unescovemu mestu literature približala knjige v pogovorih z radoživimi, ustvarjalnimi knjigoljubci. Prepletala bo zgodbe o njihovem delu in življenju s pripovedmi o knjigah, ki jih bodo izbrali za ta večer. Gostila bo likovne umetnike, med njimi tudi uporabnike ateljejev v Ustvarjalnem centru Švicarija, pesnice in pesnike, pisateljice in pisatelje, prevajalke in prevajalce ter bralke in bralce, ki jih povezujejo kreativnost, radost bivanja in ljubezen do knjig. Z njimi bo premišljevala o sloganu SKUPNOST – UMETNOST – NARAVA, se pogovarjala o knjigah in kukala v duše, iz katerih rastejo razkošja podob v sliki in besedi. Večere bodo bogatili glasbeni nastopi. Obiskovalci bodo lahko prinašali in odnašali knjige z mize »prinesi–odnesi«, kupovali izbrane knjige po ugodnejših cenah in ob besedah okušali še gostinsko ponudbo Švicarije.
Vsi dogodki so brezplačni, za tiste, ki ne bodo zmogli priti peš, pa bo izpred Moderne galerije in parkirišča v Tivoliju vozil mestni kavalir.

Naslednji Večer z Manco Košir bo v torek, 13. novembra. Gosta bosta radijka Darja Štravs Tisu in vizualni umetnik Miha Štrukelj.