ponedeljek, 5. 3. 2012

Yuji Miyata v Ljubljani

Yuji Miyata, pohodnik za mir iz Japonske, je v času svojega bivanja v Ljubljani obiskal nekaj ljubljanskih osnovnih šol, vrtcev in mladinskih četrtnih centrov.

Yuji Miyata, pohodnik za mir in okoljevarstvenik iz Japonske, se te dni poslavlja od Ljubljane in nadaljuje svojo pešpot proti Italiji, Švici in Franciji. Pot, ki jo je začel v Pekingu, bo zaključil v Londonu, ko bodo tam potekale poletne olimpijske igre. Prehodil je 10.321 kilometrov, ponosil 5 parov čevljev in posadil 3032 dreves. Yuji je na svojem podiplomskem študiju v Južni Koreji spoznal dejavnost svojega profesorja Paula Colemana, ambasadorja miru pri Združenih narodih. Profesor Coleman že več kot 20 let hodi po svetu in v tem času je posadil prek 11 milijonov dreves. Yuji se mu je pridružil pri hoji in pri razširjanju poslanstva miru.

Čas v Ljubljani je namenil mladim in ozaveščanju o pomenu odgovornega odnosa do okolja, narave in miru. Yuji je obiskal OŠ Livada, OŠ Danile Kumar, nekatere ljubljanske vrtce in mlade v četrtnih mladinskih centrih, oglasil pa se je tudi na Oddelku za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL.

Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL