torek, 11. 6. 2024

Za nogometaše bomo navijali na Pogačarjevem trgu

Ljubitelje nogometa vabimo, da si tekme evropskega prvenstva ogledajo na velikem zaslonu na Pogačarjevem trgu. Med tekmami slovenske reprezentance bo tam urejena tudi navijaška cona.

V času od 14. junija do 14. julija 2024 si boste lahko ogledali vse tekme prvenstva in navijali za vaše favorite. 16., 20. in 25. junija, ko bo igrala slovenska reprezentanca, pa vas vabimo še v navijaško cono, kjer bodo od 13. ure do polnoči potekale različne aktivnosti, za stopnjevanje vzdušja bo skrbel tudi DJ.
Poskrbeli bomo tudi bo za gostinsko ponudbo, pri čemer bomo pozorni na biorazgradljivo embalažo, obiskovalce pa bomo ozaveščali tudi glede zmanjševanja odpadkov.
Turizem Ljubljana bo v sodelovanju z nevladno organizacijo Ekologi brez meja med prenosom določene tekme zagotovil tako imenovano "zeleno stražo", ki bo na ekoloških otokih obiskovalce opozarjala na pravilno in boljše ločevanje odpadkov. Odpadke bomo nato stehtali po posameznih frakcijah in jih primerjali s količino odpadkov, ki bodo nastali med prenosom druge tekme, kjer pričakujemo podobno število ljudi.
Obiskovalce opozarjamo, da je vnos nevarnih predmetov, kamor sodijo tudi steklenice in pločevinke, prepovedan. Vse ljubitelje nogometa pozivamo k strpnosti in medsebojnemu spoštovanju.