petek, 10. 4. 2009

Za večjo varnost v prometu - utrdite znanje varne vožnje

Vabimo vas na prireditev "Izpit po petdesetem letu" in "Policija svetuje – motorno kolo", ki bo v soboto, 18. aprila 2009, od 9. do 16. ure potekala na poligonu varne vožnje na Cesti dveh cesarjev (avtosejem) v Ljubljani.

Dogodek, ki ga organizirajo Svet za preventivo v cestnem prometu MOL, Policija, AMZS, Izpitni center UE Ljubljana in JP LPT, d.o.o., je namenjen večji varnosti v prometu, motoristom, voznikom motornih vozil, ki že imajo izpit, pa dalj časa niso vozili, kandidatom za pridobitev izpita A in B kategorije ter vsem ostalim, ki jih zanima večja varnost v prometu. Na poligonu bo prikazana varna vožnja z motorji, ki jo bodo izvajali inštruktorji Policijske uprave Ljubljana. Po prikazanih vajah bodo skupine motoristov lahko same preizkusile poligon, inštruktorji pa jim bodo pri tem svetovali in pokazali, kako se nevarnostim izogniti. Prav tako bo na poligonu prikazan potek vaj za pridobitev izpita A kategorije.

Kandidati, ki že imajo izpit B kategorije, pa bi želeli svoje znanje obnoviti so prav tako prijazno vabljeni na poligon. Izvajalo se bo preventivno preverjanje znanja prve pomoči, teoretičnega in praktičnega dela za opravljanje vozniškega izpita »A« in »B« kategorije. Predvsem je preverjanje namenjeno starejšim od petdeset let. Prijave kandidatov za opravljanje izpita B kategorije po petdesetem letu zbiramo do vključno 14. 4. 2009 na e-naslov beti.globocnik@lpt.si oz. tel: 01 300 12 71 (72). Prijavljeni kandidati morajo pred izvajanjem testiranj predložiti vozniško dovoljenje.

Na simulatorjih varne vožnje bo možen preizkus vožnje osebnega vozila ali motornega kolesa. Simulator vas bo z navideznim inštruktorjem popeljal skozi različne prometne situacije in tehnične elemente vožnje, skupaj z njim bo možno preizkusiti speljevanje na klancu, parkiranje, prestavljanje, ipd.

Reševalci – motoristi bodo prikazali nudenje prve pomoči na kraju prometne nesreče. Svoje delo in »družinsko uro« bo predstavila tudi AMZS.

Poleg naštetega se bo dogajalo še marsikaj zanimivega, zato vabljeni na prijeten dogodek in druženje z nami!