torek, 16. 9. 2008

Začetek gradnje Emonike

S pridobitvijo gradbenega dovoljenja za rušitev se je danes, 16.9.2008, v ljubljanskem mestnem središču uradno pričela gradnja Emonike.

Emonika, ki bo čez dve leti odprla svoja vrata, bo vključevala novo železniško in avtobusno postajo, potniško dvorano, poslovno in stanovanjsko stolpnico, hotel in kongresno središče, nova parkirna mesta ter nakupovalno-zabaviščno središče.

Čez dve leti pa bo, skupaj z vrati Emonike, odprl svoja vrata tudi nov ljubljanski otroški vrtec v Podutiku, ki ga bo investitor projekta Emonika – TriGranit Development Corporation podaril mestu Ljubljana. Sandor Demjan, predsednik TriGranit Development Corporation, je namreč ob današnjem slovesnem začetku gradnje Emonike ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću simbolno predal ček, s katerim je TriGranit mestu Ljubljani podaril donacijo za nov vrtec Emonika v Podutiku.

Slovesnega pričetka gradnje Emonike so se danes udeležili številni gostje, med njimi tudi minister za razvoj dr. Žiga Turk, državni sekretar na ministrstvu za promet dr. Peter Verlič, župan Mestne občine Ljubljana g. Zoran Janković, veleposlanik Republike Madžarske nj.eksc. dr. József Czukor, sekretar za regionalni razvoj na ministrstvu za nacionalni razvoj in ekonomijo Péter Szaló, generalni direktor Slovenskih železnic Tomaž Schara, direktor Emonike Csaba Tóth in predsednik TriGranit Development Corporation Sandor Demjan.