petek, 12. 3. 2010

Zapora na Tržaški cesti

Zaradi obnove Črpališča Vič bo do 31. julija letos pri Viški cerkvi promet na Tržaški cesti v smeri proti središču mesta potekal po zoženih pasovih.

Zaradi prestavitve komunalnih vodov, ki jih je bilo potrebno prestaviti pred obnovo Črpališča Vič, je bila od 12. do 21. februarja 2010 pri Viški cerkvi za promet zaprta Tržaška cesta v smeri proti središču mesta, promet pa je v obe smeri potekal po drugi polovici cestišča (ki je sicer namenjena le prometu proti Dolgemu mostu).

V drugi fazi del obnove črpališča Vič, ki poteka od 22. februarja do 31. julija 2010, promet pri Viški cerkvi  na Tržaški cesti v smeri proti središču mesta poteka po zoženih pasovih, pločnik in kolesarska steza sta zaprta (pešci in kolesarji so preusmerjeni na pločnik in kolesarsko stezo na nasprotni strani vozišča).

Obnova Črpališča Vič je potrebna zaradi dotrajanosti objekta in opreme. V okviru prenove bodo podrli obstoječo stavbo črpališča in postavili novo zgradbo s pripadajočo opremo. Zaradi obsežnosti del, ki vključujejo tudi rušenje stavbe in izkop gradbene jame, bodo dela predvidoma potekala do 31. julija 2010.

Izvajalec del je CM CELJE d.d., investitor pa JP Vodovod -Kanalizacija d.o.o..

Vrednost del je 850.000,00 EUR.

Vse aktualne cestne zapore pa so dnevno objavljene tudi na spletni strani MOL