četrtek, 27. 8. 2020

Zapora Poljanske ceste

Na Poljanski cesti bo zaradi odprave napake na vročevodu v petek, 28. avgusta 2020, polovična zapora, v soboto in nedeljo, 29. in 30. avgusta, pa bo cesta zaprta za ves promet.

Energetika Ljubljana je med sistemsko kontrolo vročevodnega omrežja na območju Poljanske ceste ugotovila povečano vsebnost vlage v novem, predizoliranem vročevodu. Da bi ugotovili vzrok in preprečili večjo škodo, kot je korozija jeklene cevi, prerjavenje in iztok vroče vode iz cevovoda, so 12. avgusta izvedli intervencijski izkop in ugotovili, da je vzrok puščanja nekakovostno izveden zvar na t.i. prefabriciranem loku cevovoda, kar pomeni, da gre za napako v dobavljenem materialu.

Odprava napake, to je vgradnja novega loka na vročevodu, bo potekala od petka do nedelje, od 28. do 30. avgusta 2020. V petek bo na Poljanski cesti polovična zapora, v soboto in nedeljo pa bo cesta zaprta za ves promet.
Celoten poseg sodi v sklop odprave napake v garancijski dobi, zato bo stroške kril izvajalec strojnoinstalacijskih del.

Mestni avtobusi na linijah 2, 13, 20 in 20Z bodo v času popolne zapore vozili po spremenjeni trasi. 
Linije 2, 20 in 20Z: Zoisova, Karlovška, Roška, Zaloška 
Linija 13: Zoisova, Karlovška, Roška, Poljanska 

Avtobusi bodo ustavljali na vseh rednih postajališčih obvozne trase.

Vse udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.
Celovite informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate na našem portalu aktualnih prometnih informacij PROMInfo. Svoje poti po mestu lahko načrtujete tudi s pomočjo klepetalnega robota (chatbota) Ljubo iz Ljubljane, ki deluje znotraj Facebookove aplikacije Messenger.

Preberite tudi: