sreda, 22. 4. 2009

Zasaditev novih dreves na PST ob dnevu Zemlje

Ob svetovnem dnevu Zemlje je BMW Group Slovenija skupaj s svojo trgovsko mrežo mestu Ljubljana podaril 50 dreves.

Današnjo prireditev zasaditve spominskih dreves je organizirala Mestna občine Ljubljana v sodelovanju z BMW Group Slovenija v počastitev svetovnega dneva Zemlje. Podjetje BMW Group Slovenija je skupaj s svojo trgovsko mrežo podarilo 50 dreves, ki bodo posajena v delu Poti spominov in tovarištva od Murgel do Tržaške ceste v Ljubljani. Na dogodku sta župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in generalni direktor BMW Group Slovenija Miha Ažman simbolično zasadila eno izmed podarjenih dreves, ki bo del novega drevoreda.


S pobudo za posaditev dreves se BMW Group Slovenija kot družbeno odgovorno podjetje vključuje tudi v akcije spoštljivega odnosa do okolja v Sloveniji. Lokacijo za zasaditev spominskih dreves in izbiro vrste dreves so predlagali urbanistični strokovnjaki Mestne občine Ljubljana.


Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je pozdravil pobudo BMW Group Slovenija: »V Mestni občini Ljubljana smo veseli pobud družbeno odgovornih podjetij kot je BMW Group Slovenija. Projekti, kot je današnja zasaditev dreves, prispevajo k bolj zeleni Ljubljani. Vsi skupaj smo dolžni skrbeti, da bodo zasajena drevesa ostala nepoškodovana in bodo zrasla v drevored, ki bo v veselje številnim sprehajalcem ob Poti spominov in tovarištva.«