petek, 10. 4. 2020

Zbirni center Barje bo znova odprl svoja vrata

V sredo, 15. aprila 2020, bo zbirni center Barje ponovno odprl svoja vrata. Odpadke iz gospodinjstev bodo sprejemali ob delovnikih in sobotah med 14. in 20. uro.

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe bodo uporabniki morali nositi svoje zaščitne maske in rokavice ter vzdrževati predpisano varnostno razdaljo.

Promet oziroma vstop v zbirni center bodo usmerjali varnostniki in ker se pri dovozu v zbirni center lahko pojavijo zastoji, prosimo za strpnost in striktno upoštevanje navodil.

Zaradi lažjega in hitrejšega odlaganja odpadke ustrezno pripravite in razvrstite že doma.

Za zeleni odrez in kosovne odpadke smo vzpostavili dodaten prostor, zato uporabnike, ki bodo pripeljali tovrstne odpadke prosimo, da spremljajo posebne označevalne table in se že v krožišču pravilno razvrstijo.

 Odprti tudi primestni zbirni centri

Svoja vrata bodo odprli tudi primestni zbirni centri, in sicer po dosedanjem običajnem urniku. Tudi v teh zbirnih centrih bo veljal poseben režim, med drugim bo vstop omogočen največ dvema voziloma hkrati.

Zbirni center Povšetova za zdaj ostaja zaprt.

Ravnajmo odgovorno. Varujmo okolje. 

Odpadkov, ki ne spadajo v domače zabojnike, ne puščajte na ulicah, poleg zabojnikov ali v naravi. Bodite spoštljivi do okolja, drugih prebivalcev Ljubljane in komunalnih delavcev.

Izredne razmere terjajo prilagoditev navad nas vseh, pri čemer sta spoštovanje in solidarnost do sočloveka zdaj še toliko pomembnejša, da naše okolje ostane urejeno in varno.

Preberite tudi: