ponedeljek, 28. 10. 2019

Že drugi rekord BicikLJa ta mesec

Imamo nov rekord – 6.387 izposoj koles iz sistema BicikeLJ, in sicer v torek, 22.oktobra 2019.

Zadnji rekord smo zabeležili ob vrnitvi študentov v Ljubljano, 1. oktobra 2019. Takrat smo zabeležili. 6.336 izposoj.

Rekordni oktober

Zanimivo, tudi prejšnji dnevi rekord izposoj je bil zabeležen oktobra – 10. oktobra lani smo zabeležili 6.277 izposoj koles.

Izjemni rezultati BicikLJa

Podatki o uporabi sistema BicikeLJ kažejo izjemno rast izposoj in aktivnih uporabnikov koles. V septembru smo zabeležili 110.700 izposoj, od 12. maja 2011, ko smo vzpostavili sistem BicikeLJ, pa je bilo opravljenih že več kot 6,6 milijonov izposoj koles. Kolo si največkrat izposodimo na Cankarjevi ulici pri Nami, na Kongresnem trgu in Prešernovem trgu.

Načrtujemo širitev sistema

postaja Rakovnik3
Prejšnji mesec smo v sistem BicikeLJ vključili že 61. postajališče. Uredili smo ga na Rakovniku. 

V prihodnjih dveh letih bomo uredili še nova postajališča, dogovori glede širitve še potekajo.
Pobude se med drugim nanašajo na strnjene soseske (npr. pri stolpnicah v Dravljah), zaradi velikega povpraševanja pa nekateri izražajo tudi želje po dodatnih postajališčih, poleg že obstoječih, npr. v Fužinah. Priljubljene točke, kjer si meščani želijo postajališče Bicikelj, so tudi rekreacijske zelene površine (npr. Koseški bajer, Golovec …), dobili pa smo tudi več predlogov za širitev zunaj obvoznice.

Ljubljana je kolesarsko mesto

foto
Ob prenovah cest poskrbimo tudi za varno kolesarjenje

Kolesarjenje je priljubljen in pogost način premikanja po Ljubljani, zato si vseskozi prizadevamo tako za izboljšanje kolesarske infrastrukture kot spodbujanje te oblike mobilnosti, ki viša kakovost življenja v mestu.

Gostili bomo konferenco Velo-city 2020

V Ljubljani bomo prihodnje leto gostili konferenco Velo–city, letno svetovno srečanje Evropske kolesarske zveze, ki bo potekalo od 2. do 5. junija 2020.
Ponosni smo, da je mednarodna strokovna javnost prepoznala naš napredek na tem področju ter da nam je Evropska kolesarska zveza zaupala organizacijo srečanja, na katerem bomo izpostavili najnovejše aktivnosti, smernice ter ukrepe na področju kolesarjenja. Prepričani smo, da vsakodnevno urbano kolesarjenje viša kakovost življenja v mestih, zato je njegovo spodbujanje ena od naših prioritetnih nalog na področju trajnostnega razvoja mesta. Da smo na pravi poti, med drugim dokazuje tudi že tretja zaporedna uvrstitev na lestvico 20 kolesarjem najbolj prijaznih mest na svetu The Copenhagenize Index.

Preberite tudi: