ponedeljek, 4. 1. 2021

Želite sodelovati pri razvoju krožne Ljubljane?

Začeli smo s pripravo strateškega dokumenta Ljubljana, krožno mesto 2045 in k sodelovanju vabimo vse, ki bi želeli prispevati h krožnemu razvoju mesta. Glasujete lahko do 15. januarja 2021.

Mesta in regije so zibelke inovacij in družbeno-ekonomskih preobrazb z ogromnim potencialom za vodenje prehoda v krožno gospodarstvo.

Ljubljana se že več kot desetletje strateško in sistematično razvija v smeri trajnostnega, zelenega in krožnega. Naziv Zelena prestolnica Evrope v letu 2016, organizacija konference Eurocities leto kasneje, članstvo v programu CE100 fundacije Ellen MacArthur, sodelovanje z OECD in številne druge mednarodne aktivnosti ter projekti potrjujejo prepoznavnost Ljubljane kot zelene, krožno usmerjene evropske prestolnice. Ljubljana je tudi ena od ustanovnih podpisnic Evropske deklaracije o krožnih mestih.

Soustvarjajte krožno mesto

Vabimo vas k sodelovanju pri pripravi strateškega dokumenta Ljubljana, krožno mesto 2045. V prvem koraku od vas želimo izvedeti, katera področja bi Ljubljana v strategiji morala nasloviti prednostno. Glasovanje poteka do petka, 15. januarja 2021, svoj glas pa lahko oddate tukaj.

Preberite tudi: