torek, 2. 8. 2022

Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali

Mestna knjižnica Ljubljana je tudi letos v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije pripravila natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: Kako smo se nekoč zabavali. Natečaj poteka do 1. septembra 2022 in je namenjen vsem, ki ste dopolnili 60 let.

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da do 1. septembra 2022 pošljete kratko, resnično zgodbo, povezano s kakršno koli obliko zabave v vašem kraju ali drugod po Sloveniji.

Sodelujete lahko z le eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki.

Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko.

Prispevke bo v septembru 2022 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana ter na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Nagrade

  • 1. nagrada: bon za voden ogled Po poti Cankarjeve mladosti na Vrhniki
  • 2. nagrada: letna karta za obisk Živalskega vrta Ljubljana
  • 3. nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok
  • 4. do 10. mesto: darilni paket podjetja Herba Slovenica

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 56 21 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si.

 

Preberite tudi: