sreda, 6. 2. 2019

Zgodbe mojega kraja: spomini na praznovanja in običaje

Vabimo vas k sodelovanju na natečaju za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: spomini na praznovanja in običaje, ki bo potekal od 8. februarja do 15. aprila 2019.

Natečaju se lahko pridružite vsi, ki ste dopolnili 60 let in radi pišete. Pošljite kratko, resnično zgodbo iz preteklosti kraja, povezano s praznovanji in običaji.
Zaželeno je, da priložite tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, kar pa ni pogoj za sodelovanje. Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed.

V aprilu in maju 2019 bo prejete zgodbe ocenila žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra. Tri najboljša dela bodo posebej nagrajena.

Natečaj pripravlja Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami osrednjeslovenske regije. Podrobnosti najdete na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana, za dodatne informacije pa lahko pokličete številko 01 308 51 75 ali pišete na e-naslov mojkraj@mklj.si.