torek, 27. 7. 2021

Zgodbe mojega kraja: spomini na šolske dni

Do 1. septembra 2021 poteka literarni natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: spomini na šolske dni, ki ga razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije.

V literarnem natečaju za najboljšo zgodbo lahko sodelujejo pisci, ki so dopolnili 60 let, in ki želijo deliti kratke, resnične zgodbe iz preteklosti, povezane s spomini na šolske dni. Morda se jo spominjajo sami ali pa jim je pozornost vzbudila zanimiva pripoved ali stara fotografija. Na natečaju je možno sodelovati le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed.

Kam poslati zgodbe?

Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na mojkraj@mklj.si.

Nagrajenih bo deset najboljših

Prispevke bo v septembru 2021 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Pravila in pogoji sodelovanja so objavljena na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana.
Za dodatne informacije pokličite na 01 308 51 75 ali pišite na e-naslov mojkraj@mklj.si.

 

Preberite tudi: