torek, 1. 9. 2020

Živa književnost pred Škucem

Do 5. septembra bo potekal 27. literarno-glasbeni festival Živa književnost.

Na Škucevem odru na Starem trgu bodo svojo literaturo predstavili avtorji Mohan Rana iz Indije, Eleni Tzatzimaki iz Grčije in Noé Tibor Kiss iz Madžarske. Slovenski in portugalski pesniki in pesnice Alja Adam, Aljaž Koprivnikar, Miguel Manso, Tiago Patrício, Gregor Podlogar in Margarida Vale de Gato, ki so sodelovali na prevajalski delavnici bodo predstavili svoje medsebojne prevode, vabijo pa še na predstavitve poezije in proze Aljaža Koprivnikarja, Vesne Liponik ter Miklavža Komelja.

Za glasbeni repertoar bodo poskrbeli Vasja Štukelj in Lasanthi Manaranjanie, Urška Preis, Filip Vurnik, Lovekovski, Klarisa Jovanović in Luka Ropret, Y&M, Talita Sofija Komelj in Rebeka Dobravec.

V popoldanskih urah se bo odvijal klobčič spremljevalnega programa O’ živela knjiga, ki je namenjen otrokom in mladim. Zvrstile se bodo gledališke in lutkovne predstave, pravljična druženja in predstavitve slikanic ter ustvarjalne delavnice, od tiskarske in likovne do delavnice kreativnega pisanja in delavnice stripa.

Celoten program najdete tukaj