ponedeljek, 18. 1. 2021

Živalski vrt Ljubljana je spet odprt

Živalski vrt Ljubljana je v ponedeljek, 18. januarja 2021, znova odprl svoja vrata. Vstop je mogoč od 9. do 16.30 ure ob upoštevanju vseh aktualnih ukrepov za zajezitev epidemije.

Obiskovalce prosimo, da brez izjem upoštevajo navodila ter se ne dotikajo in ne hranijo živali.

Podaljšanje veljavnosti letnih vstopnic

V Živalskem vrtu so vsem imetnikom letnih vstopnic za leto 2020 podaljšali veljavnost do konca marca 2021. Obiskovalcem ponujajo tudi Letno vstopnico 365, ki ne bo več sezonska z veljavnostjo do konca leta, pač pa bo veljavna 365 dni od dneva nakupa.
Tudi že kupljene sezonske letne vstopnice 2021 bodo pretvorili v novo letno vstopnico 365, ki bo veljavna 365 dni od ponovnega odprtja živalskega vrta v letu 2021.
Poleg tega je obiskovalcem zdaj na voljo še polletna vstopnica, ki bo za ceno treh enkratnih obiskov omogočala vstop v prvi ali drugi polovici koledarskega leta.
Zaradi omejitev so dnevne vstopnice z rokom koriščenja do 14. 2. 2021 na blagajni na voljo po 1 evro nižji ceni. Kmalu bodo na voljo tudi na spletu.

Prvi mladiči letos

foto

Novoletno jutro je prineslo v čredi alpak prav posebno darilo – mladička, ki so ga poimenovali Silvester. Skotila ga je mama Bela. Mraz ga ne ovira, saj malčka prekriva gosta bela dlaka, ki ga ščiti pred nizkimi temperaturami.

foto
Ob vhodu v ogradi domačih živali vas bodo pozdravili še decembrski mladiči jezersko-solčavskih ovac, ki se igrivo podijo po ogradi ali pa spijo v bližini in pod budnim očesom svojih mam.

Sprehod do severnih jelenov

Še prav posebej vas vabimo na sprehod po zgornjem gozdnem delu vrta, ki je v teh zimskih dneh posebno lep. Na poti obiščite medvede, če se ne bodo zavlekli v brloge, volkove, z novim samcem Aragornom na čelu (prepoznate ga po sivi barvi dlake, samici sta črni), alpske kozoroge, lose in severne jelene.

Preberite tudi: