sreda, 27. 2. 2019

Zmajev karneval znova na ljubljanskih ulicah

Veliki zeleni zmaj bo na letošnjo pustno soboto, 2. marca 2019, že tradicionalno popeljal šeme in druge ljubitelje pusta po ljubljanskih ulicah in trgih do Kongresnega trga, kjer jih čakata rajanje in pester program.

Pustna povorka z okoli 650 udeleženci bo ob 11. uri krenila z Novega trga in nadaljevala pot preko Šuštarskega mostu na Mestni trg, nato na Stritarjevo ulico in Prešernov trg ter po Wolfovi ulici, pot pa se bo zaključila z rajanjem in pestrim programom na Kongresnem trgu z DJ Lili Putput. Ob 13. uri bo župan Zoran Janković najboljšim pustnim maskam na Kongresnem trgu podelil nagrade.  

Letošnja tema Zmajevega karnevala so pravljični junaki. Predstavilo se bo 14 otroških skupin iz ljubljanskih šol in vrtcev in številne skupinske maske s tematsko izbranimi liki, ki jih pripravljajo različna turistična in pustna društva ter druge skupine. Pridružili se jim bodo še koranti, orači, pokači in rusa iz Pobrežja, šelmarji, Vrbiške šeme ter iz sosednje Hrvaške halubajski zvončari in mesopustari iz Kraljevice. Sodeloval bo tudi Pihalni orkester Bežigrad z mažoretkami.