četrtek, 25. 2. 2021

Zoran Janković je častni meščan Sarajeva

Župan Zoran Janković je postal častni meščan Sarajeva. Ob tem je izpostavil, da ima zelo rad Sarajevo in da ga smatra za svoje mesto.

Županu so naziv častnega meščana Sarajeva podelili na predlog tamkajšnjega župana Abdulaha Skake.

Župan se je zahvalil za prejeti naziv. Dejal je, da je velikokrat ne samo rekel ampak tudi pokazal, kako rad ima Sarajevo in da upa, da enako čutijo tudi Sarajevčani.
Njegova ljubezen do Sarajeva se je rodila 1. 12. 2000, ko so tam odprli prvi Mercatorjev center v BIH. Na odprtju so nastopili Vlado Kreslin, Kemal Monteno, Oliver Dragojević in Đorđe Balašević.

V Ljubljani smo pod vodstvom župana Zorana Jankovića zagotovili pogoje za gradnjo Islamskega versko-kulturnega centra. Župan je ob tem poudaril, da je za gradnjo džamije v Ljubljani najbolj zaslužen mufti dr. Nedžad Grabus, ki je po njegovem mnenju najboljši mufti, bil bi tudi odličen reis, kateremu je z veseljem pomagal. Dodal je, da je Ljubljana z izgradnjo Islamskega versko-kulturnega centra znova pokazala strpnost in večkulturnost.

Povezanost Sarajeva in Ljubljane sicer traja že od leta 2002, ko je bil podpisan Protokol o sodelovanju med glavnima mestoma Slovenije in BIH. V Ljubljani smo po Sarajevu poimenovali tudi ulico.