sreda, 19. 12. 2007

Župan si bo za prvo leto izplačal polno plačo

Rezultati telefonske ankete agencije Ninamedia so pokazali, da je z delom župana v prvem letu mandata zadovoljnih 86 odstotkov Ljubljančank in Ljubljančanov. Župan si bo za preteklo leto izplačal polno plačo, 14 odstotkov plače (razlika med vsemi vprašanimi in odstotkom zadovoljnih) pa bo namenil v dobrodelne namene.

Župan MOL Zoran Janković si je ob prevzemu županske funkcije, dne 17.11.2006, dal zamrzniti svojo plačo z namenom, da bi uspešnost njegovega dela Ljubljančani in Ljubljančanke, namesto ob koncu mandata, lahko ocenjevali sproti - vsako leto.

Pred izvedbo telefonske ankete agencije Ninamedia, ki je potekala med 5. in 15. decembrom 2007, je tako župan napovedal, da si bo v primeru, če bo z njegovim delom zadovoljnih manj kot 63% vprašanih, izplačal 50% plače, če bo raven zadovoljnih med 63 in 80%, si bo izplačal 75% plače in če bo z njegovim delom zadovoljnih več kot 80% vprašanih, polno plačo. Meja 63% odstotkov je bila postavljena glede na odstotek županovih volivcev na lanskoletnih lokalnih volitvah.

Rezultati telefonske ankete so pokazali, da je z delom župana zadovoljnih 86% vprašanih, 12,6% je nezadovoljnih, 1,4% pa se jih ni opredelilo.

Župan Zoran Janković se ob prejetih rezultatih iskreno zahvaljuje Ljubljančankam in Ljubljančanom za zaupanje, hkrati pa poudarja, da je to velika odgovornost in obveza za njegovo prihodnje delo ter delovanje celotne ekipe Mestne občine Ljubljana, ki bo še naprej usmerjeno v dobrobit mesta in njegovih prebivalk ter prebivalcev.

Z delom župana v preteklem letu je po podatkih opravljene raziskave zadovoljnih 86% Ljubljančank in Ljubljančanov, zato si bo župan za omenjeno obdobje dal izplačati polno plačo, prihodnje leto pa bo plačo ponovno zamrznil do decembra 2008, ko bo izvedena nova anketa o zadovoljstvu z njegovim delom.

Kljub prejeti polni plači se je župan odločil, da bo 14% plače, kolikor znaša razlika med vsemi vprašanimi in odstotkom zadovoljnih, namenil v dobrodelne namene. Seznam prejemnikov bomo javnosti predstavili v mesecu januarju na eni od županovih rednih novinarskih konferenc. S svojim dejanjem želi župan k dobrodelnosti spodbuditi tudi prebivalke in prebivalce Mestne občine Ljubljana, da po svojih močeh pomagajo tistim, ki so pomoči najbolj potrebni.

 

Odsek za odnose z javnostmi MOL