sreda, 1. 9. 2010

Župan šolarjem

Župan Zoran Janković je letošnji prvi šolski dan obiskal učenke in učence šestih ljubljanskih osnovnih šol.

Obiskal je OŠ Vič (Abramova 26), OŠ Milana Šuštaršiča (Štembalova 2a), Zavod za usposabljanje Janeza Levca (Šmartinska 96), OŠ Martina Krpana (Gašperšičeva 10), OŠ Polje (Polje 358) in OŠ Kašelj (Kašeljska c 119 a).

Vsem šolarkam in šolarjem pa želi veliko novega znanja, uspehov in sproščenosti ter sreče v svojem šolskem okolišu.

 

Drage učenke in učenci!

Po brezskrbnih počitnicah se znova odpirajo šolska vrata, ko se polni doživetij in nepozabnih počitniških zgodb vračate v šolske klopi. Posebej veliko spremembo pomenijo prvi septembrski dnevi za prvošolke in prvošolce, ki prvič prestopajo prag hrama učenosti in postajajo članice in člani velike mestne osnovnošolske družine. Čas je za pridobivanje novega znanja in odkrivanje novih obzorij.

Med počitnicami je bilo v marsikateri ljubljanski šoli zelo živahno, sodelavke in sodelavci, odgovorni za razvoj področja predšolskega varstva niso počivali. Preurejali smo šolske prostore in okolico, z novo opremo smo nadomestili staro, prebelili smo zidove, obnovili igrišča. Vse pridobitve in prenove smo namenili vam, dragi šolarji in šolarke, da se boste v šolskem okolju počutili prijetno in varno.

Za varno pot od doma do šole in nazaj smo tudi letos, v sodelovanju s prostovoljci, organizirali preventivno akcijo Varna pot v šolo, s katero si prizadevamo za večjo varnost otrok v cestnem prometu, pri tem pa posebno pozornost namenjamo vsem tistim, ki se na šolske poti podajate prvič.

Želim vam, da v šoli poleg znanja pridobite tudi nove prijatelje in ohranjate vse tiste, zaradi katerih je vsakodnevni obisk šolskih klopi lažji in bolj zanimiv. Bodite ustvarjalni in raziskujte svet okrog sebe z odprtimi očmi. Učite se strpnosti in razumevanja, da boste znali živeti skupaj in spoštovati različnost. Ohranjajte naravo in skrbite za okolje, v katerem odraščate. Tako nam pomagate, da bo Ljubljana še naprej zelena in bela. Zaupajte v svoje sposobnosti in želite si uspehov, od vas je odvisno, v katero smer se bo jutri vrtel naš svet.

Srečno!

Zoran Janković, župan