petek, 2. 9. 2011

Župan šolarjem

Župan Zoran Janković, podžupanja Tjaša Ficko in podžupan Jani Möderndorfer so na prvi šolski dan obiskali učenke in učence desetih ljubljanskih osnovnih šol.

Prvi šolski dan, 1. septembra, so župan Zoran Janković, Marija Fabčič, načelnica Oddelka za predšolsko vzgojo in izobraževanje in Olga Glaser, vodja Odseka za izobraževanje OPVI, obiskali učenke in učence OŠ Spodnja Šiška, OŠ Hinka Smrekarja, OŠ Šmartno pod Šmarno goro,OŠ Vižmarje Brod, OŠ Valentina Vodnika, OŠ Koseze, OŠ Kašelj in OŠ Toneta Čufarja. Podžupanja MOL Tjaša Ficko pa je obiskala OŠ n. h. Maksa Pečarja in podžupan MOL Jani Möderndorfer OŠ Ledina.

Drugi šolski dan, 2. septembra, pa je župan Zoran Janković obiskal učenke in učence OŠ Vide Pregarc, OŠ Vodmat, OŠ Kolezija in OŠ Livada.

 

Drage učenke in učenci!

Po prijetnih in brezskrbnih počitnicah se polni novih izkušenj in nepozabnih počitniških doživetij vračate v šolske klopi. Posebej veliko spremembo pomenijo prvi septembrski dnevi za vas, drage prvošolke in prvošolci, ki prvič prestopate šolski prag, kjer boste spoznavali svoje nove učitelje in učiteljice, sošolce in sošolke in sklenili nova, za marsikoga večna prijateljstva. Naj bodo vaše izkušnje in spoznanja prijetna, zanimiva in poučna.

V marsikateri ljubljanski šoli je bilo kljub počitnicam zelo živahno. Preurejali smo šolske prostore in okolico, z novo opremo smo nadomestili staro, prebelili smo zidove, obnovili igrišča. Vse pridobitve in prenove smo namenili vam, dragi šolarji in šolarke, da se boste v šolskem okolju počutili prijetno in varno, da vam bo šola res drugi dom.

Za varno pot od doma do šole in nazaj smo tudi letos, v sodelovanju s prostovoljci, organizirali preventivno akcijo »Varna pot v šolo«, s katero si prizadevamo za večjo varnost otrok v cestnem prometu, pri tem pa posebno pozornost namenjamo tistim, ki se na šolske poti podajate prvič.

Želim vam, da v šoli poleg znanja pridobite tudi nove prijatelje, zaradi katerih je vsakodnevni obisk šolskih klopi prijetnejši. Bodite ustvarjalni, raziskujte svet okrog sebe, učite se strpnosti in razumevanja, da boste znali živeti skupaj in spoštovati različnost drugega. Ohranjajte naravo in skrbite za okolje v katerem živite. S svojimi dobrimi dejanji bodite vzor drugim. Predvsem pa sledite svojim sanjam, zaupajte v svoje sposobnosti in sprejemajte dobre odločitve, kajti vi ste naša prihodnost.

Srečno!

Zoran Janković, župan