četrtek, 2. 6. 2011

Župan "za" pokojninsko reformo

Ljubljanski župan Zoran Janković, je v četrtek, 2. junija, v Mestni hiši pripravil posvet o predlagani pokojninski reformi v Sloveniji, o kateri bomo na nedeljskem referendumu odločali volivke in volivci.

Kot je poudaril, bo v nedeljo glasoval ZA pokojninsko reformo in k temu poziva tudi Ljubljančanke in Ljubljančane, ne glede na politično opredeljenost.

»Na žalost bo v nedeljo večina odločala o zaupanju vladi in njenemu predsedniku in ne o pokojninski reformi in naši prihodnosti. Pokojninska reforma je dobra in je potrebna,« je poudaril ljubljanski župan. Ob tem je dodal, da bi sam glasoval ZA ne glede na to, kdo bi reformo predlagal, saj je bistvo v vsebini in ne politični opciji. Tudi v primeru, da pokojninska reforma tokrat ne bo sprejeta, bomo o njej ponovno odločali v kratkem, verjetno že čez eno leto. Razprave v medijih okoli pokojninske reforme so čisti populizem, zavrnitev pokojninske reforme pa je kratkoročna rešitev. »Opozicija ruši vlado na ukrepih, ki so dobri in potrebni, sindikati pa le dokazujejo svojo moč,« opozarja Zoran Janković, župan MOL.

»Z udeležbo na referendumu in podporo pokojninski reformi bomo dokazali, da razmišljamo širše in predvsem, da razmišljamo o prihodnosti. Reforma je nujna za dobro države in odgovornost za njeno sprejetje je v naših rokah,« je še poudaril Zoran Janković.

Zato, kot župan glavnega mesta Slovenije, poziva Ljubljančanke in Ljubljančane, državljanke in državljane, naj se udeležijo nedeljskega referenduma in volijo z razumom in srcem, saj odločajo o svoji prihodnosti in prihodnosti svojih otrok.