sobota, 1. 12. 2007

Župan Zoran Janković na obisku v Bratislavi

Župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, je ob 40. obletnici vzpostavitve uradnih odnosov med Ljubljano in Bratislavo 29. in 30. novembra obiskal slovaško prestolnico, kjer je skupaj s tamkajšnjim županom Andrejem Durkovskym podpisal deklaracijo o partnerstvu in sodelovanju med mestoma.

Župana so na delovnem obisku spremljali podžupan MOL, Aleš Čerin, predsednik Komisije za mednarodne odnose MS MOL, Roman Jakič, vodja Odseka za odnose z javnostmi MOL, Tjaša Ficko in višja svetovalka v Odseku za mednarodne odnose in protokol MOL, Emina Lakota.

 

Po prihodu v Bratislavo je župana in delegacijo v prostorih Vlade Republike Slovaške uradno sprejel podpredsednik slovaške vlade, Dušan Čaplovič. Uradni program v mestni hiši Bratislave se je pričel z vpisom župana Zorana Jankovića v Zlato knjigo mesta Bratislava, nato so sledili delovni pogovori delegacij Ljubljane in Bratislave, z obravnavo naslednjih tem: primerjava izkušenj obeh prestolnic z razvojnimi projekti, ureditvijo prometnih sistemov in mestnimi infrastrukturnimi rešitvami ter črpanjem evropskih sredstev. Na pobudo predstavnikov Bratislave sta župan in podžupan MOL predstavila izkušnje s prevzemom skupne evropske valute v Sloveniji. Po končanih pogovorih sta oba župana podpisala Deklaracijo o partnerstvu in sodelovanju Ljubljane in Bratislave.

 

Ob zaključku delovnega obiska v Bratislavi je ljubljanski župan kolega iz Bratislave povabil na konferenco županov evropskih prestolnic, ki se bo v Ljubljani odvijala 8. in 9. maja 2008, v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji.

 

Odsek za odnose z javnostmi MOL