petek, 22. 6. 2018

Župan Zoran Janković na svetovnem kongresu ICLEI

Župan Zoran Janković in podžupanja Tjaša Ficko sta se v Montrealu udeležila svetovnega kongresa organizacije ICLEI, ob tem pa ju je sprejela tudi županja mesta Valérie Plante.

Osrednja tema tokratnega svetovnega kongresa je bilo krožno gospodarstvo. Župan Zoran Janković je na plenarnem zasedanju predstavil strategijo Ljubljane na tem področju, nato pa sta skupaj s podžupanjo Tjašo Ficko predstavila še aktivnosti in dobre prakse, ki jih na področju prehoda v krožno gospodarstvo že izvajamo.

Organizacija ICLEI (International Council for Local Environment Initiatives) združuje več kot 1500 lokalnih vlad iz 70 držav sveta. Ljubljana je njena članica od leta 2015, ko smo se vključili na povabilo predstavnika organizacije, ki je bil tudi član strokovne žirije za izbor Zelene prestolnice Evrope 2016.

Poslanstvo ICLEI je odgovornost za ustvarjanje trajnostne družbe. Člani so lokalne vlade, asociacije mest in regionalne mestne asociacije, trenutni predsednik je župan Bonna Ashok Sridharan.

vpis v zlato knjigo mesta Montreal
Ob robu konference je župana Zorana Jankovića in podžupanjo Tjašo Ficko sprejela tudi županja Montreala Valérie Plante, župan pa se je ob tej priložnosti vpisal v zlato knjigo Montreala.