ponedeljek, 23. 4. 2018

Župan Zoran Janković prejel visoko priznanje Zvezne dežele Dunaj

Župan Zoran Janković je 23. aprila 2018 iz rok župana in deželnega glavarja Dunaja dr. Michaela Häupla prejel Veliko zlato častno priznanje za zasluge Zvezne dežele Dunaj.

Župan Zoran Janković je ob prejemu priznanja povedal, da je to zanj izjemna čast. »Te časti se ne da izmeriti«, je poudaril in dodal, da je ponosen, da sta s kolegom in prijateljem Michaelom Häuplom lahko sodelovala 12 let v skrbi za kakovost življenja meščank in meščanov Dunaja in Ljubljane. Poudaril je, da je Michael Häupl najboljši evropski župan in velikan evropske politike, vzor sodelovanja med mesti in širše, ki je vsem nam dal priložnost za iskanje dobrega za razvoj vseh evropskih mest. »Kolega Häupl bo tudi v prihodnje ostal kriterij za vse župane evropskih mest, saj vedno bolj potrebujemo župane, ki v zadnje čase precej zmedeni evropski politiki vedo, kaj mesta potrebujejo«, je povedal župan in ob tem izrazil pričakovanje, da bomo dobre odnose med mestoma nadaljevali tudi z novim županom, ki bo Häupla nasledil 24. maja letos.

podelitev priznanja

To je že 25. priznanje, ki ga je prejel Zoran Janković ter 11. na mestu župana in je eno izmed dveh priznanj, ki sta mu najbolj pri srcu. Župan se je ob tem še enkrat zahvalil za izjemno priznanje in čast, ki mu ga je podelilo mesto Dunaj in njegov župan Michael Häupl.

Michael Häupl

Župan in deželni glavar Dunaja dr. Michael Häupl je med drugim povedal, da si je župan visoko priznanje zaslužil za zasluge pri povezovanju Dunaja in Ljubljane ter za uvajanje mestne politike v Evropi. Posebej je poudaril, da je Mestni svet Dunaja podelitev priznanja županu Zoranu Jankoviću soglasno potrdil, kar kaže na izjemno spoštovanje, ki ga na Dunaju uživa župan Zoran Janković.