ponedeljek, 3. 4. 2017

Župančičeve nagrade za leto 2017

Mestna občina Ljubljana je objavila javni razpis za podelitev Župančičevih nagrad, najvišjega mestnega priznanja za izjemne stvaritve s področja umetnosti in kulture. Rok za oddajo pobud se izteče 13. aprila 2017.

Župančičeve nagrade so najvišja priznanja za izjemne stvaritve s področja umetnosti in kulture, ki pomembno oblikujejo kulturno življenje prebivalcev Mestne občine Ljubljana, kakor tudi za stvaritve, za katere so ustvarjalci prejeli mednarodna priznanja oziroma so s svojim delom pomembno prispevali k upodobitvi, predstavitvi in ugledu mesta Ljubljane doma in v svetu.

160608 podelitev Zupancicevih nagrad nrovan 040
Lani je nagrado za življenjsko delo prejel Veno Taufer.

Mestna občina Ljubljana bo podelila največ štiri Župančičeve nagrade – eno za življenjsko delo za izjemne kulturne stvaritve iz daljšega obdobja, ki trajno bogatijo kulturno zakladnico Mestne občine Ljubljana in so lahko izjemen kulturni dosežek tudi v mednarodnem merilu ter tri nagrade za dveletno obdobje za izjemne kulturne stvaritve, ki so bile javnosti predstavljene v obdobju preteklih dveh let (od konca marca 2015 do vključno marca 2017).

Celoten razpis ter prijavni obrazec sta objavljena tukaj.