torek, 13. 7. 2004

Županja Leverkusna Irmgard Goldmann z delegacijo na obisku v Ljubljani

Županja MOL Danica Simšič je, 7. julija 2004, v Zeleni dvorani Mestne hiše sprejela županjo Leverkusna Irmgard Goldmann z delegacijo.

Protokol o sodelovanju med Ljubljano in Leverkusnom je bil podpisan 30. avgusta 1979. Z razgovori in obiskom gostov v Ljubljani tako obeležujemo 25. letnico sodelovanja med mestoma.
Delegacija iz Leverkusna se je na Oddelku za predšolsko vzgojo, izobraževanje in šport MU MOL udeležila uradnih pogovorov, kjer sta se obe delegaciji dogovorili, da bi ponovno obnovili sodelovanje med obema mestoma na področju izmenjave mladih. Ciljna skupina naj bi bili mladi v starostni skupini od 14-20 let. Mestna občina LJubljana na podoben način že sodeluje z Wiesbadnom. Sledila je predstavitev dela Urada za mladino MOL. Vodja Urada za mladino Mateja Demšič je goste seznanila, da Urad dobro sodeluje z nevladnimi organizacijami in organizacijami, ki nudijo različne treninge za tiste, ki delajo z mladimi. Te organizacije so povezava z mladimi, ki niso včlanjeni v katero od obstoječih organizacij oziroma društev. Glavni slogan Urada je: "V Ljubljani imaš prijatelje".

Delegacija iz Leverkusna se je pri Komunalnem podjetju Ljubljana seznanila z njihovo dejavnostjo. Županja Leverkusna Irmgard Goldmann je predstavila Regionalno vrtnarsko razstavo, ki bo potekala drugo leto v Leverkusnu. Razstava, ki jo bodo odprli 16. aprila 2005, bo odprta 6 mesecev, nanjo pa so povabili tudi partnerska mesta Leverkusna. Hkrati z razstavo se bodo odvijali tudi dogodki ob 75. letnici obstoja Leverkusna. Moto razstave je: "Odkrivati nov svet".