"" />
torek, 20. 7. 2004

Županja MOL Danica Simšič otvorila "film pod zvezdami - letni kino na Ljubljanskem gradu"

Županja MOL Danica Simšič je v četrtek, 15. julija otvorila "Film pod zvezdami - letni kino na Ljubljanskem gradu"". "

Pretekli četrtek se je na Ljubljanskem gradu odprlo desetdnevno dogajanje Film pod zvezdami-letni kino na Ljubljanskem gradu, kjer se bo odvrtelo deset filmov.

Program je sestavljen iz sedmih privlačnih in kvalitetnih filmskih naslovov, ki so v minulem letu bogatili domačo filmsko distribucijo, ene jugoslovanske ter dveh zimzelenih slovenskih klasik.

V času praznovanja 500 letnice imenovanja prvega župana v našem mestu je Mestna občina Ljubljana v sodelovanju s Slovensko kinoteko in ljubljanskim Festivalom pripravila program desetih filmskih poletnih večerov, na katerih bodo prikazali izbor filmov, ki bogatijo slovensko filmsko dediščino in filme svetovne produkcije, ki so v preteklem letu vzpodbudili največje zanimanje strokovne javnosti in širše publike.

MOL je podprla projekt Film pod zvezdami-letni kino na Ljubljanskem gradu predvsem zaradi želje, da oživimo kulturno ponudbo na ljubljanskem gradu in na ta način omogočimo dostop do zanimive filmske produkcije širšemu občinstvu.

Filmska ponudba bo na ta način pritegnila (tudi s simboličnimi cenami vstopnic) ljudi k gledanju filmov na zanimivi lokaciji.

Prevoz na Ljubljanski grad je zagotovljen tudi s turističnim vlakcem, ki ob svojem rednem voznem redu posebej za to priložnost vsak dan pelje iz Prešernovega trga: ob 21.30 uri za predstave, ki se pričnejo ob 22. uri in ob 22.15 uri za predstave, ki se pričnejo ob 23. uri. Cena vlakca je 300 SIT za enosmerno vožnjo.

Vstopnice za vse predstave lahko po ugodni ceni 300 SIT za posamezen film kupite v Slovenskem turističnem informativnem centru (STIC) na Krekovem trgu 10, pri blagajni Festivala Ljubljana v Križankah ali na Ljubljanskem gradu uro pred predstavo.