torek, 27. 7. 2004

Županja MOL Danica Simšič sprejela ministra za zunanje gospodarske odnose vlade moskovske pokrajine Tigrana Karahanova

Županja MOL Danica Simšič je v petek, 23. julija 2004, ob 14. uri v Zeleni dvorani Mestne hiše sprejela ministra za zunanje gospodarske odnose vlade Moskovske pokrajine Tigrana Karahanova.

Delegacija Moskovske pokrajine, ki je ena od vodilnih industrijskih regij Rusije, je bila v času od 22. do 25. julija na obisku v Sloveniji. Namen obiska je bila udeležba na tradicionalni spominski slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem, ki jo rusko veleposlaništvo v Ljubljani, občina Kranjska Gora in Društvo Slovenija-Rusija pripravljajo že od leta 1992.

26. februarja 2001 je bil ob obisku delegacije Moskovske pokrajine pod vodstvom guvernerja Borisa V. Gromova v Ljubljani podpisan sporazum o sodelovanju med Ljubljano in Moskovsko pokrajino. Glavne točke podpisanega Protokola o sodelovanju med Ljubljano in Moskovsko pokrajino so predvsem: podpisnici sodelujeta pri izmenjavi izkušenj, znanja in informacij na različnih področjih mestne in regionalne uprave in gospodarstva, pri uporabi dosežkov sodobnih tehnologij, znanosti, urbanizma, financ, varstva okolja, prometa, razvoja mestne in regionalne infrastrukture, socialnih služb ter gospodarskega razvoja; podpisnici podpirata projekte, usmerjene v boljše sporazumevanje med njunimi prebivalci, in pospešujeta razvoj odnosov med organi oblasti v skladu z vseevropskim procesom; podpisnici po svojih možnostih razvijata sodelovanje v kulturi, pri ohranjanju kulturne in zgodovinske dediščine, v družinski in mladinski politiki, strokovnem izobraževanju in izpopolnjevanju uslužbencev mestne uprave pa tudi v športu in množičnih občilih.