" />
sreda, 7. 7. 2004

Županja MOL Danica Simšič sprejela udeležence 5. Poletne šole na temo "take the best from east and west"

Županja MOL Danica Simšič je včeraj, 6. julija 2004 v Rdeči dvorani Mestne hiše sprejela udeležence 5. Poletne šole na temo "Take the best from East and West".
Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani od 5. do 17. julija 2004 že peto leto zapored poteka mednarodna poletna šola, ki je namenjena predvsem tujim študentom. Letos so jo naslovili "Take the Best from East & West", ker želijo Slovenijo predstaviti kot uspešno državo in most med gospodarskimi, političnimi in kulturnimi tokovi vzhoda in zahoda.

Letošnji udeleženci prihajajo iz 25 držav: Nizozemske, Rusije, Ukrajine, Madžarske, Češke, Grčije, Belgije, Albanije, Indije, Tajske, Poljske, Gruzije, Albanije, Češke, Romunije, Uzbekistan, Anglije, Francije, Italije, Litve, Hrvaške, Zvezne republike Jugoslavije, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Slovenije.

Program poletne šole vsebuje okrog 60 ur predavanj, razprav in obiskov podjetij (Prevent, Adria Mobile, Helios, Studio Moderna). Vsebinska področja so: značilnosti Slovenije in njenega gospodarstva, širitev EU in delovanje njenih institucij, poslovanje v JV Evropi kot tudi komuniciranje v večkulturnem okolju. Poleg študijskega programa študentom pokažejo še slovenski način življenja ter lepote naravne in kulturne dediščine.

Značilnost poletne šole je, da čim tesneje povezuje teorijo in prakso, obravnavane teme pa osvetli z različnih vidikov. Kot predavatelji poleg univerzitetnih učiteljev z različnih fakultet sodelujejo mnogi ugledni predstavniki gospodarstva, politike in tuje diplomacije. Ekonomska fakulteta se tudi s to poletno šolo odpira v svet in uresničuje svoje poslanstvo.