ponedeljek, 26. 1. 2004

Županja obiskala Generalštab Slovenske vojske

V četrtek, 22. januarja 2004, je županja Danica Simšič, na povabilo načelnika Generalštaba Slovenske vojske Ladislava Lipiča, mudila na vljudnostnem obisku v Generalštabu Slovenske vojske.

General Lipič je županji podal nekaj osnovnih informacij o preoblikovanju Slovenske vojske.
Ob koncu obiska je županja Danica Simšič poudarila, da je zelo zadovoljna s sodelovanjem med Mestno občino Ljubljana in Slovensko vojsko.

Obvestila ga je tudi o načrtovanih prireditvah ob dnevu vstopa Slovenije v Evropsko unijo in ga zaprosila za sodelovanje orkestra Slovenske vojske na osrednji slovesnosti.

Razgovora se je udeležil tudi načelnik Oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo MU MOL Robert Kus, ki je predlagal, da bi predstavnik Slovenske vojske sodeloval pri načrtovanju dejavnosti s področja zaščite in reševanja v Mestni občini Ljubljana.
Načelnik Generalštaba se je strinjal, da bi v štab Civilne zaščite v okviru MOL imenovali tudi predstavnika Slovenske vojske. Predlagal je tudi, da bi se še povečalo sodelovanje med Mestno občino Ljubljana in Slovensko vojsko na področju priprave načrtov zaščite in reševanja.

General Lipič je županji Danici Simšič predlagal, da bi vojaške obleke, ki so ostale pri preoblikovanju Slovenske vojske, brez vojaških oznak, predali ljubljanskim brezdomcem.
Županja je predlog generala Lipiča z veseljem sprejela.