nedelja, 16. 4. 2006

Županja, pokroviteljica svetovnega prvenstva v latinsko ameriških plesih

Županja MOL Danica Simšič se je 15. aprila na Gospodarskem razstavišču udeležila svetovnega prvenstva v latinsko ameriških plesih za starejše mladince in velikega Urškinega plesa.

Županja je prevzela pokroviteljstvo nad obema prireditvama, sodeluje pa tudi v častnem organizacijskem odboru. V kategoriji starejših mladincev so tekmovali plesni pari v starosti od 16 do 19 let. Slovenijo sta zastopala Matej in Špela Kralj ter Urban Aljančič in Katsiaryna Mychkova. Oba para sta se uvrstila v polfinale.

V organizaciji Plesnega kluba Urška se je v soboto na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču pod pokroviteljstvom slovenske in mednarodne plesne zveze za naslov svetovnega prvaka v LA plesih potegovalo 72 parov iz 39 držav. Pod vodstvom glavne sodnice Nataše Ambrož jim je sodilo 9 mednarodnih sodnikov iz devetih različnih držav.

Med 39 državami sta sobotni finale v latinsko-ameriških plesih krojili Rusija in Italija. V boju za medalje je italijanski in latvijski par, ki sta bila glavna favorita prvenstva, premagal ruski par Roman Kovgan-Marina Sergeeva in na presenečenje vseh postal v kategoriji starejših mladincev nov svetovni prvak v LA plesih. 


Služba za odnose z javnostmi MOL