četrtek, 7. 8. 2014

Županja Tetova v Mestni hiši

Župan Zoran Janković je v četrtek, 7. avgusta 2014, na delovni obisk sprejel županjo Tetova dr. Teuto Arifi in člane delegacije Tetova iz Makedonije.

Županja Tetova dr. Teuta Arifi je z delegacijo obiskala Ljubljano v želji po spoznavanju dobre prakse na področju evropskih projektov, kulture, infrastrukture, urejanja odpadkov in prometa, predvsem parkiranja.

Dr. Teuta Arifi je doktorica filoloških ved – albanskega jezika in literature. V letu 2012 bila namestnica premiera Makedonije za evropska vprašanja in je podpredsednica Demokratske unije za integracije (DUI), albanske stranke iz vladajoče koalicije. Kot prva Albanka je bila izvoljena v makedonski parlament leta 2002, in nato še v letih 2006,2008 in 2011, kjer je vodila mednarodno komisijo in komisijo za kulturo. Zelo aktivna je na področju mirovni institucij, nacionalnih manjšin in organizacije OSCE. Je članica delegacije makedonske delegacije v Svetu Evrope in vodja makedonske parlamentarne delegacije v NATO.

Pred dvema letoma je postala županja Tetova, kjer velja za zelo napredno. Kot profesorica zgodovine albanskega jezika in literature predava v Tetovu in na Univerzi v Skopju.