četrtek, 12. 3. 2020

Županova sporočila in priporočila v času epidemije koronavirusa

Objavljamo sporočila župana, s katerimi naslavlja meščanke in meščane, sodelavke in sodelavce ter vse, ki jih epidemija te dni zaznamuje.

17. 4. 2020: Na ogledu projektov

"Vrtec na Ulici talcev komaj čaka naše otroke"

 

"Postavljamo spomenik na Prekmurskem trgu in komaj čakamo uradno otvoritev"

 

16. 4. 2020: "Pričakujem, da bomo Živalski vrt Ljubljana lahko kmalu odprli" 

 

10. 4. 2020: Na Letališki cesti dela potekajo nemoteno / Voščilo ob prihajajočem prazniku

 

9. 4. 2020: Podpora predsedniku UEFE Aleksandru Čeferinu

"Zadnje dni v medijih spremljam popolnoma neutemeljene in krivične napade na prvega moža UEFE Aleksandra Čeferina, kateri ne le da so nepotrebni, ampak škodijo ugledu države. Aleksandra poznam že vrsto let in izjemno ponosen sem, da sva prijatelja. Poznam ga kot delovnega, odločnega, kot človeka z jasno vizijo, ki išče rešitve in je poln optimizma. Zato je v svojem delu izjemno uspešen, cenjen, spoštovan in nedvomno zelo vpliven. V teh težkih časih, ko se je tudi naša država znašla v vrtincu epidemije korona virusa, ni pozabil, od kod prihaja. Kot eden najvplivnejših mož na svetu je takoj priskočil na pomoč in uredil, da smo dobili prepotrebne zaščitne maske. To lahko naredi le človek z izrazitim čutom do soljudi, ki mu je pripadnost in skrb za sodržavljanke in sodržavljane zelo pomembna. Aleksandra izjemno cenim in spoštujem ter sem mu za njegovo gesto hvaležen. V teh časih je bolj kot kadarkoli pomembno sodelovati, biti strpen, solidaren, znati živeti skupaj, obenem pa spoštovati vse različnosti."

7. 4. 2020: "Bodimo odgovorni do sebe in drugih"

 

3. 4. 2020: Petkovo sporočilo župana

1. 4. 2020: Izjava župana glede nasilja nad novinarji

"Napade na novinarje, ki smo jim priča v zadnjih dneh, ostro obsojam in so nesprejemljivi, kot so nesprejemljive kakršnekoli oblike nasilja.V obdobju epidemije so tudi novinarji, ki z opravljanjem svojega dela skrbijo za celostno in pravočasno informiranost javnosti, vsakodnevno izpostavljeni zdravstvenim tveganjem in je zato še toliko bolj pomembno, da do njih izkazujemo solidarnost in strpnost. V kriznih razmerah je čas, da s sodelovanjem, solidarnostjo in strpnostjo pokažemo svoje razumevanje nepredvidljivega in težkega položaja, v katerem smo se znašli."

30. 3. 2020: Upoštevajmo Odlok o omejitvi gibanja

23. 3. 2020: "Danes je čas za solidarnost, za sočutje in socialnost"

18. 3. 2020: Zahvala meščankam in meščanom, sodelavkam in sodelavcem, prostovoljkam in prostovoljcem, ki v času epidemije delajo za dobro vseh nas

15. 3. 2020: Sporočilo župana ob ogledu središča mesta in četrtnih skupnosti MOL

15. 3. 2020: Izjava župana in odgovori na najbolj pogosta vprašanja

12. 3. 2020: Prvi odziv župana na izbruh epidemije koronavirusa

~~~~~~~~

Župan Zoran Janković se zahvaljuje vsem sodelavkam in sodelavcem, ki svoje delo opravljajo bodisi na delovnih mestih ali od doma.

Zahvaljuje se tudi meščankam in meščanom Ljubljane, ki upoštevajo navodila Vlade RS in NIJZ ter ostajajo doma. S tem tudi skrbijo, da naši zdravstveni domovi v obdobju, ko pomoč potrebujejo oboleli s koronavirusom, niso dodatno obremenjeni.

Vsem skupaj želimo veliko zdravja, strpnosti, solidarnosti in sočutja!