četrtek, 15. 4. 2021

Pri Špici smo uredili dostop za suparje

Na vstopno-izstopnem mestu v bližini Špice smo za navdušence nad supanjem uredili varen in udoben dostop do rečne struge.

Lesen pomol po načrtih projektanta Jurija Kobeta iz Atelierarhitekti d.o.o. dopolnjuje obstoječe vstopno-izstopno mesto na Ljubljanici, ki ga sicer uporabljajo plovila.
Dela v vrednosti 9.500,00 EUR je izvedlo podjetje Metalia d.o.o. Trbovlje.

Supanje po Ljubljanici

Ljubljana na svojih prostranih zelenih površinah in razvejani mreži športne ter rekreacijske infrastrukture ponuja številne možnosti za razgibavanje. Športno dogajanje vseh vrst je pomemben del živahnega utripa našega mesta in v zadnjih letih je že tako široko paleto tovrstnih aktivnosti obogatilo tudi supanje.

Gre za šport, ki je neke vrste križanec med surfom (oziroma deskanjem) ter veslanjem, kratica SUP pa v angleščini pomeni »stand up paddling« (ali stoječe veslanje).

Tudi turistična atrakcija

Na tak način je Ljubljana postala edina evropska prestolnica, ki ponuja supanje v samem mestnem središču, kar je tudi svojevrstna turistična atrakcija in kar izpostavljajo različni turistični vodiči in vodniki.

Tudi Ljubljančani se lahko z lastnim ali najetim supom odpravite na odkrivanje mestnega središča iz povsem nove, rečne perspektive.